De Facebookgroep
Gouldamadine kwekers.

Sedert 21 november 2013 is op Facebook de groep “Gouldamadine kwekers” opgericht door Gerrit Groothedde. Deze groep heeft hij tot augustus 2018 bestuurt, samen met Geert Holland en Fernando Boersma.

Het stokje is in augustus 2018 overgedragen aan de SNGN.

Na wat schommelingen in het beheer ziet het team er nu als volg uit:

Gerrit Corthals
Raymond Berghouwer
Suzan van Esch
Kevin Dudok
Robert Storm
Tess Roemburg
Ellen Grijmans-Brunken
Harrie van Houtum
Wouter van Hennik

Een mooie mix van jong en oud. Verder zijn dit ook leden die graag de SNGN willen gaan helpen op andere vlakken in de toekomst.

Deze Facebookgroep is zeer actief en succesvol met 5000+ leden die de gouldamadine een warm hart toedragen. Dit aantal leden had veel hoger kunnen zijn, maar elk profiel wordt goed bekeken voordat men lid mag worden van de groep.

In de Facebookgroep is best wel eens discussie, maar er zijn meer succesverhalen te vermelden dan negatieve verhalen. Belangrijkste is dat startende kwekers snel progressie aan het boeken zijn. Verder is er een enorme groep jonge kwekers te vinden op dit medium.
Kortom hier bevindt zich de toekomst/doelgroep van de SNGN. Wij hebben de hulp nodig van de ervaren SNGN kweker om een goede overdracht van kennis te laten plaatsvinden, zo kunnen wij de toekomst van onze hobby borgen.

Het beheer van de groep zit boordevol ideeën en zo komt er een webshop, is er een Instagram account en een YouTube kanaal.

In oktober 2018 is er tijdens de tentoonstelling in Elst gepraat met het SNGN bestuur en zijn wij tot een samenwerking gekomen. Het gevoel zit bij elkaar enorm goed. Voor nu is het doel de kweek van natuurbroed gouldamadines promoten en daarnaast de vereniging te laten groeien. Door de promotie via Facebook hebben wij enorm veel nieuwe leden mogen verwelkomen, ook veel internationale leden.

De Facebookgroep is een teststation om nieuwe ideeën uit te testen voor de SNGN. Hier proberen wij nieuwe dingen uit en kijken wij hoe de leden van onze groep hierop reageren en indien het aanslaat dragen wij het idee aan aan de SNGN.

In de toekomst zal het beheer van de Facebookgroep de SNGN meer gaan helpen daar waar hulp nodig is. Denk bijvoorbeeld aan hulp voor bijvoorbeeld het opbouwen van de tentoonstelling in Elst.

Ons motto is “Samen sterk” en dat willen wij de aankomende jaren gaan uitdragen!