De Gouldamadine dag 7 september 2019

7 september 2019 was onze allereerste gouldamadine dag. Een heus evenement, waar elk lid van SNGN en ook elke liefhebber en kweker van gouldamadines welkom is. Dit evenement is samen georganiseerd met onze Facebook-groep. Wij kunnen stellen dat het een zeer geslaagd evenement was. Een zeer hoge opkomst van SNGN leden en potentiële leden. Doel van deze dag was vooral om leuk, leerzaam en gezellig te zijn met als hoofdonderwerp natuurlijk de gouldamadine.

De dag was niet alleen voor volwassenen bedoeld, maar ook voor de jeugd. De Gouldamadine Kids’Club was dus ook
pontificaal aanwezig. De kids konden zich goed vermaken, er was van alles geregeld voor hun. Klei de mooiste gouldamadine, kleurplaten, gouldamadine-memory en lekker met elkaar spelen en rondrennen. De Gouldamadine Kids’Club is een mooi initiatief om de jeugd kennis te laten maken met gouldamadines en om opa’s, oma’s, papa’s en mama’s samen met hun kids de hobby uit te voeren. Het heeft zelfs al enkele nieuwe jeugdleden voor de SNGN opgeleverd (redactie: binnenkort zal via Facebook en het volgende spectrum meer in- formatie worden gedeeld betreffende de Gould- amadine Kids’Club.). De kids kregen ook allen een Goodie Bag mee, deze zat vol met leuke din- gen zoals 3 spellen (waaronder het gouldama- dine memorie spel), kleurpotloden, tekeningen en wat lekkers.

Er was ook een goedgevulde beurs, waarbij diverse kwekers mooie goulds aanboden en vele goulds hebben ook weer een mooi nieuw hok (en waarschijnlijk zelfs al een nieuwe partner) gevonden. Er was een mooi aanbod. Er werd verkocht per koppel, maar ook losse vogels (man of pop).

De TC gaf een lezing welke in het teken stond van koppelen voor de kweek. Doel van deze lezing is om iedereen zijn vogels beter te le- ren begrijpen qua kleur, formaat e.d. om de kweek bij iedereen op een hoger niveau te krijgen. Men kon zelfs koppels/vogels mee- nemen om geholpen te worden bij koppelin- gen en selecties. De TC kon ook gevraagd en ongevraagd kweekadvies geven.

 

Er waren ook 2 wedstrijden. Een TT koppel wedstrijd en een kweekkoppel wedstrijd. De vogels mochten niet ouder zijn dan 2 jaar bij de TT koppels en bij de kweekkop- pels was de leeftijd vrijgegeven. De TT koppels werden gekeurd volgens een keurbrief van de NBvV en voor de kweekkoppels was er een formulier opgesteld door de TC.

De keuring had een zeer open karakter. Iedereen kon aanwezig zijn. Puur om te leren van de keurmeesters en van de TC waar kwekers in zitten die al jaren op een hoog niveau kweken. Dit werd ook zeer gewaardeerd door aanwezigen.

Uitslag TT koppel & Kweekkoppel wedstrijd Gouldamadine dag

Prijs

Naam

Prijs

Naam

Kweekkoppel

TT koppel

Kampioen

Raymond Verhoek

Kampioen

Meeuw den Otter

2de plaats

Mark Jonker

2de plaats

Gerrit Groothedde

3de plaats

Robbert Kanis

3de plaats

Fabiënne Capelle

Publieksprijs

 

Kampioen

Mark Jonker

 

Tevens was er nog een loterij met een hoop mooie prijzen. Alle sponsoren heel erg bedankt hiervoor: Pro-Bird,
Birdsupply, Mark Adriaans, Sanders Meubelstad, Gouldamadine kwekers (SNGN) Facebookgroep en de SNGN.

Al met al was het een zeer gezellige informatieve mooie dag. Zeker voor herhaling vatbaar. Daarom bij deze al de vraag, zijn er mensen die volgend jaar hierbij willen helpen, meld je aan en samen maken we er dan weer zo een spetterende dag van voor alle gouldamadine liefhebbers.

Graag mailen naar gouldamadinedag@sngn.nl of benader Raymond Berghouwer, Wouter van Hennik of Patrick Lippe op Facebook in de Facebook-groep Gouldamadine kwekers (SNGN).